bilgiz.org

Eğitim Öğretim Yılı 100 Temel Eser (Gururlu Peri) Performans Ölçme Sınav Sorularıdır. Adı Soyadı: Sınıfı : Numarası

  • BAŞARILAR DİLERİZ. CEVAP ANAHTARI 1) D 2) C 3) C 4) A 5) A 6) B
  • 15) B 16) C 17) D 18) D 19) C 20) A 21) D 22) A



  • Tarih28.12.2017
    Büyüklüğü38.55 Kb.

    Indir 38.55 Kb.

    Öğretmen Kubilay İlköğretim Okulu

    2011-2012 Eğitim - Öğretim Yılı 100 Temel Eser

    (Gururlu Peri) Performans Ölçme Sınav Sorularıdır.

    Adı Soyadı:

    Sınıfı :

    Numarası :

    Kitapçık Türü: BBBBBBBBBBBBBBBBB
    1) "İlçenin en büyük kahvesiydi. İçerisi hıncahınçtı. Zamanın ilerlemiş olmasına karşın, hâlâ, iğne atsan yere düşmezdi."

    Aşağıdakilerden hangisi o gün kahvede bulunanlardan biri değildir?

    A) Öğretmen Salim

    B) Başçavuş

    C) Mal Müdürü

    D) Kaymakam Bey


    2) "Doğada orman yasası geçer. İnsanlar arasında ise ............. ve ................ yasası geçerlidir."

    Eserde anlatılanlara göre yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangileri gelmelidir?

    A) sabır-sağlıklı olma

    B) merhanet-hüzün

    C) acımak-sevgi

    D) yardımlaşma-dayanıklılık


    3) Gururlu Peri’nin çantasını alan çocuklar nasıl yakalanır?

    A) Peri, isimlerini verir.

    B) Jandarma yakalar.

    C) Suçlarını pişman olup itiraf ederler.

    D) Öğretmen öğrencilerden öğrenir.
    4) Gururlu Peri’nin öz annesinin hastalığı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Verem


    B) Kalp yetmezliği

    C) Felç


    D) Kanser
    5) Ali'nin annesi Ali'yi ceza olarak yaz tatilinde Nimet halasının yanına göndermeyi düşünür. Ali'nin halası hangi şehirde ikamet etmektedir?

    A) Mersin'de

    B) Tokat'ta

    C) Adana'da

    D) İstanbul'da
    6) Aşağıdakilerden hangisi eserde geçen olaylardan biri değildir?

    A) Öğretmenin Peri’yi evlat edinmesi

    B) Öğretmenin annesinin ölmesi

    C) Öğrencilerin yarıyıl tatiline girmesi

    D) Peri’nin suya düşmesi
    7) Gururlu Peri aşağıdakilerden hangilerini satarak geçimini sağlamaya çalışmaktadır?

    A) Mendil, kibrit

    B) Kibrit, çengel iğne

    C) Kitap, defter

    D) Limonata, su
    8) 1. Öğretmen Salim'in annesi Huriser Hanım'dır.

    2. Ali ve Veli'nin annesi Semiha Hanım'dır.

    3. Gururlu Peri'nin öz annesi Gülfidan Hanım'dır.

    4. Ahmet Türkü'nün babası Mal Müdürü'dür.

    Yukarıda eserle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

    A) 1


    B) 2

    C) 3


    D) 4
    9) Gururlu Peri, çocuklar önünü kestiğinde nereye gitmektedir?

    1. Annesine ilaçları götürmeye

    2. Okula

    3. Salim Öğretmen'e

    4. Bakkala


    10) Salim Öğretmen, Peri’nin bulunması için kaç lira ödül koyar?

    A) 400


    B) 500

    C) 600


    D) 700
    11) Aşağıdakilerden hangisi Gururlu Peri’nin suya düşmesinin sebebidir?

    A) İntihar etmek istemesi

    B) Çocuklardan kaçmak istemesi

    C) Annesinin öldüğünü duyması

    D) Okula geç kalması
    12) “Hayvanlar Dünyası” oyunundan çocukların çıkardığı ders aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Hayvanların da duyguları vardır.

    B) Hayvanlardan uzak durmalıyız.

    C) Hayvanlara acımalıyız.

    D) Yaşamak için güçlü güçsüzü yer.

    13) Çocuklar Peri’nin çantasını alınca ne yaparlar?

    A) Dereye atalar.

    B) Çöpe atarlar.

    C) Çerçi Süleyman’a satarlar.

    D) Karakola götürürler.
    14) "…Omuz başlarını kaldırıp oynatması durduktan sonra, onda bir karşıtı baş gösterdi. Bir şeyden huylanmışçasına koltuk altlarını, göğsünü, sırtını kaşıyordu şimdi de."

    Gururlu Peri’nin kaşınmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?



    1. Bitlenmesi

    2. Tahtakurusu gelmesi

    3. Pirelenmesi

    4. Temizlenmesi


    15) Aşağıdakilerden hangisi Gururlu Peri’ye ait özelliklerden biri değildir?

    A) Yaşını bilmemesi

    B) Babasının ölmüş olması

    C) Annesinden ayrılmak istememesi

    D) Mavi gözlü olması
    16) Gururlu Peri’yi aşağıdakilerden hangisi kurtarır?

    A) Ali


    B) Recep

    C) Niyazi

    D) Ahmet
    17) Aşağıdakilerden hangisi Salim Öğretmen’in öğrencilere verdiği ödevlerden biri değildir?


    1. Uzak yakın tanıdıklarımızdan hangisini daha çok seversiniz?

    2. İnsanlar arasında hangi yasa geçerlidir?

    3. Acımak nedir?

    4. Hayvanların dünyasını araştırın.


    18) Aşağıdakilerden hangisi Öğretmen Salim’e ait özelliklerden biri değildir?

    A) Sıfırcı Salim denmesi

    B) Uzun boylu olması

    C) Evlenmemiş olması

    D) Kimseyi beğenmemesi
    19) Gururlu Peri’nin parasını alıp kaçan çocuklar kimlerdir?

    A) Ahmet, Ali, Veli

    B) Niyazi, Ali, Veli

    C) İbo, Sato, Recep

    D) İbo, Sato, Niyazi


    20) Salim Öğretmen, kahvehaneden neden erken kalkar?

    A) Öğrencilerin kompozisyonlarını okumak için

    B) Annesini yalnız bırakmamak için

    C) Kahvede oturmayı sevmediği için

    D) İçerisi soğuk olduğu için
    21) Salim Öğretmen, kaçıncı sınıfları okutmaktadır?

    A) Birinci

    B) İkinci

    C) Üçüncü

    D) Dördüncü
    22) Gururlu Peri, Öğretmen Salim ile karşılaşınca neden korkar?

    A) Karakola götürmesinden

    B) Evine götürmesinden

    C) Kızmasından

    D) Dövmesinden
    23) Gururlu Peri’nin gerçek ismi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Lale


    B) Gül

    C) Fidan


    D) Gülfidan
    24) Aşağıdakilerden hangisi öz annesinin Gururlu Peri’yi evlatlık vermek istemesinin nedenlerinden biri değildir?

    A) Kızından kurtulmak istemesi

    B) Hasta olması

    C) Hastalığının kızına geçeceğinden korkması

    D) Kızına bakacak maddi durumunu olmaması
    25) "…Yaramazlıklarını görünce, el ederek onu karşısına çağırdı mı ya üsteğmenin karşısındaki babasına ya da babası karşısındaki çavuşlara, erlere öykünerek hazır ola geçer, gözlerini gözlerinden ayırmaz, onu öyle dinlerdi. Saygılı olmak denirdi buna. Öğretmeni karşısında pek saygılı çocuktu."

    Yukarıda bahsedilen kişi aşağıdakilerden hangisidir?



    1. Niyazi

    2. Ahmet Türkü

    3. Ali

    4. Veli



    BAŞARILAR DİLERİZ.

    CEVAP ANAHTARI
    1) D

    2) C

    3) C

    4) A

    5) A

    6) B

    7) B

    8) D

    9) A

    10) C

    11) B

    12) D

    13) C

    14) D

    15) B

    16) C

    17) D

    18) D

    19) C

    20) A

    21) D

    22) A

    23) C

    24) A

    25) B






        Ana sayfa


    Eğitim Öğretim Yılı 100 Temel Eser (Gururlu Peri) Performans Ölçme Sınav Sorularıdır. Adı Soyadı: Sınıfı : Numarası

    Indir 38.55 Kb.