bilgiz.org

Alıştırmalar 1




Sayfa6/7
Tarih30.09.2017
Büyüklüğü430.27 Kb.
TipiYazi

Indir 430.27 Kb.
1   2   3   4   5   6   7

3.PNR’ da manuel fiyatlandırma yapılacaktır.Sistemden vergileri görüntüleme yöntemi ne olmalıdır?
    CEVAP:  FXL
4.Havayolundan ve sizin sistemden aldığınız aşağıdaki bilgiler doğrultusunda manuel fiyatlandırma girişini yazınız.
Bilet ücreti : 100  EUR
TRY karşılığı : 163
Ücret kodu : KLSX8DTR
Vergiler :55.22YR , 20.21TR  ,  35.73GR
Bagaj Hakkı :20 kilogram

TTI/BKLSX8DTR/FEUR100/E163/X55.22YR/X20.21TR/X35.73GR/A20K/CBUILD

5.soruyu aşağıdaki PNR ekran görüntüsüne bakarak cevaplayınız.


RP/IST1A0981/IST1A0981                                           AA/SU          30SEP05/1040Z       ZR9X4E
1.KARAHAN/NILUFER MS                                 2.KARAHAN/MUSTAFA  MSTR ( CHD) (IDDOB10JUL03)
3. BA   675   B    10APR   1  ISTLHR      HK2                 I         0855    1100                *1A/E*
4. EI   155    M   22APR   6  LHRDUB     HK2                 1         0950    1105                *1A/E*
5. EI   158    M   10MAY  3  DUBLHR     HK2                            0950     1110               *1A/E*
6. BA   676   B    28MAY  7  LHRIST      HK2                 1         0950     1540               *1A/E*


5. Havayolundan ve sizin sistemden aldığınız aşağıdaki bilgiler doğrultusunda çocuk yolcu için sadece BA havayolu uçuşlarını manuel fiyatlandırma girişi ne olmalıdır?

Bilet ücreti: 200 eur


TRY karşılığı : 325
Ücret kodu : BEUCBAO-CH
Vergiler :51.98 YQ ,20.21 TR,11.90GB,28.31UB
Bagaj hakkı : 20 kilogram
TTI/P2/S3,6/BBEUCBAO-CH/FEUR200/E325/X251.98YQ/X20.21TR/X11.90GB/X28.31UB/A20K/CBUILD

6.soruyu aşağıdaki ekran görüntüsüne göre cevaplayınız.



RP/IST1A0981/IST1A0981                                 AA/SU        30SEP05/1052Z           ZSKYSO
1.GUZEL/FATMA MS(INF/KEREM)
2. BA  675  K  10 APR  1  ISTLHR        HK1              I               0855    1100     *1A/E*
3. BA  676  K  28 MAY 7 LHRIST         HK1             1               0950    1540      *1A/E*
4. AP 212 12 12
5. TK OK30SEP/IST1A0981


6.Havayolunda ve sizin sistemden aldığınız aşağıdaki bilgiler doğrultusunda bebek için manuel fiyatlandırma girişi ne olmalıdır?

Bilet ücret :15 eur


TRY karşılığı : 25
Ücret kodu : KHPRO-IN
Vergiler :51.98 YQ
Bagaj hakkı :10 kilogram

TTI/INF/S2,3/BKHPRO-IN/FEUR15/E25/X51.98YQ/A10K/CBUILD

                                    ALIŞTIRMA 60
Ayşegül Süzer ;  NM1SUZER/AYSEGULMRS
10 AUG İstanbul Amsterdam KL ile S class 
  AN10AUGISTAMS/AKL        SS1S1
18 AUG Amsterdam İstanbul KL ile S class   
AN18AUGAMSIST/AKL        SS1S1
Tel no: 212 12 12 ; Bilet hemen kesilecek.   
AP2121212  TKOK  ER

Aşağıdaki bilgilerle manuel TST oluşturunuz
Bilet ücreti :80 EUR
Ücret kodu :SHPRO
Bagaj hakkı : 20 kilogram

 FQC80EUR             80  EUR NUN    TL  KARŞILIĞI      BULUNUR    TRY 179.00


 FQC80EUR/NUC   
80 EURO NUN NUC VE ROE DEĞERİ BULUNUR   NUC 102.34     ROE0.781703
 FXL VERGİLER İ BULMAK İÇİN YAZDIK
EUR 119.00 10AUG09IST KL AMS76.11KL IST76.11NUC152.22
TRY 267.00 END ROE0.781703
TRY 134.20YR XT TRY 32.79RN TRY 4.48VV TRY 28.97CJ
TRY 25.45TR
TRY 66.24XT
TRY 492.89
 
  TTI/BSHPRO/FEUR80/E179/X134.20YR/X25.45TR/X32.79RN/X4.48VV/X28.97CJ/A20K/CBUILD
B ÜCRETKODU -F LOK.ÜCRET -E TRY KARŞILIĞI - X VERGİLER - A BAĞAJ HAKKI
TAT İÇİN
    
TTI/CIST KL AMS KL IST102.34NUC102.34END ROE0.781703
               IST KL AMS KL IST102.34NUC102.34END ROE0.781703
   FV
KL FV SABİT KL HAVAYOLLARI         - PPCASH   NAKİT GİRİLDİ        TTP BİLET BASILIR

                                   ALIŞTIRMA 61
Songül Şimşek ve Hacer Kesimoğlu ;  NM1KESIMOGLU/HACERMRS       NM1SIMSEK/SONGULMRS
02 JAN İstanbul Venedik ( venice ) AZ İle B class    
AN2JANISTVCE/AAZ  SS1BB1
12 JAN Venedik İstanbul AZ ile B class 
                     AN12JANVCEIST/AAZ  SS1BB1
Tel no:212 12 12 ; Bilet hemen kesilecek 
   AP2121212  TKOK  ER
Aşağıdaki bilgilerle manuel TST oluşturunuz.( bilet her iki yolcu için de aynı ücretten kesilecek)
Bilet ücreti : 100 EUR
Ücret kodu : BHPRO
Bagaj hakkı : 20 kilogram
 
FQC80EUR              80 EURO KAÇ TRY YAPAR   222 TRY
 
FQC100EUR/NUC  NUC DEĞERİ     NUC126.64  ROE0.781703 
 FXL VERGİLERİ GÖRMEK İÇİN
 
FQQ1 1.YOLCUNUN VERGİLERİNİ GÖRMEK İÇİN
 
TRY 222.00 
TRY 120.78YQ  
3.34MJ    3.92EX       0.92MJ  
   
25.45TR     30.21HB    16.69IT    25.82IT 

 TTI/BBHPRO/FEUR100/E224/X25.45TR/X3.34MJ/X3.92EX/X0.92MJ/A20K/CBUILD


 TTI/CIST AZ X/ROM AZ VCE AZ X/ROM AZ IST127.92NUC127.92END ROE0.781703
FV
AZ FV SABİT AZ HAVAYOLLARI         - PPCASH - NAKİT GİRİLDİ - TTP BİLET BASILIR -

                                 ALIŞTIRMA 62
Erdinç Erdem isimli yolcu yanında Seden isimli bebeği ileNM1ERDINC/ERDEMMR(INF/SEDEN/1JAN09)
13 JAN Ankara Londra TK ile iç hat N dış hat K class 
AN13JANANKLON/ATK  SS1YK1
28 JAN Londra Ankara TK ile dış hat K iç hat N class 
AN28JANLONANK/ATK  SS1KY1
Tel no: 212 12 12 ; Biletler hemen kesilecek. 
AP2121212  TKOK  ER
Aşağıdaki bilgilerle manuel TST’ ler oluşturunuz.
Erdinç için; Bilet ücreti :120 eur    Ücret kodu :KHPRO   Bagaj hakkı : 20 kilogram
    FQC120EUR             269    FQC120EUR/NUC     NUC153.51  ROE0.781703
 FXL VERGİLERE BAKMAK İÇİN
 FQQ1 BİRİNCİ YOLCU VERGİSİ
 TTI/PAX/BKHPRO/FEUR120/E
269/X178.92YR/X26.43GB/X50.93UB/X25.45TR/A20K/CBUILD
 TTI/PAX/CANK TK X/IST TK LON TK X/IST TK ANK153.51NUC153.51END ROE0.781703  ER

Bebek için; Bilet ücreti :12 eur    Ücret kodu :BHPRO-IN   Bagaj hakkı : 10 kilogram


  
FQC12EUR      27    FQC12EUR/NUC   NUC153.51    ROE0.781703
 FXL VERGİLERE BAKMAK İÇİN
 FQQ2 İKİNCİ YOLCU VERGİSİ
 TTI/INF/CANK TK X/IST TK LON TK X/IST TK ANK153.51NUC153.51END ROE0.781703
 TTI/INF/BKHPRO/FEUR12/E27/X50.93UB/CBUILD  ER
 
FVTK
FVTK FV SABİT TK HAVAYOLLARI -
PPCASH - NAKİT GİRİLDİ - TTP BİLET BASILIR -
                                ALIŞTIRMA 63
1.Bilet maskesi görüntüleme girişi nedir? CEVAP: TQT
2. 2. ve 3. segmentlere ait bilet maskesini görüntüleme girişi nedir? CEVAP:
TQT/S2,3
3.PNR’ da tek bir bilet maskesi varsa iptal etme girişi nedir? CEVAP:
TTE
4.PNR’ daki sadece 2. bilet maskesini iptal etme girişi nedir? CEVAP:
TTE/T2
5.PNR’daki tüm bilet maskelerini iptal etme girişi nedir? CEVAP:
TTE/ALL
6.Sadece bebek yolcunun bilet maskesini iptal etme girişi nedir? CEVAP:
TTE/INF
7.Bir TST yaratıldıktan sonra ne kadar zaman içerisinde biletlenebilir? CEVAP:
AYNI GÜN
8.Bilet kesmek için kullanılan zorunlu girişler nelerdir? CEVAP:
FP...(NAKİT , K.KART)   VE   FV...  .(..HAVAYOLU)

9-11 ARASI sorularda ödeme şekli girişini yazınız

9.Kredi kartı Amerikan Express Numarası 371449635311004 geçerlilik 1208 CEVAP:
                FPCCAX371449635311004/1208
10.Sadece 1. yolcu nakit ödeme yapıyor CEVAP:
FPCASH/P1
11.Ödemenin 100 TRY’ lik bölümü kredi kartıyla geri kalanı nakit yapılacak Kredi kartı American Express Numarası 371449635311004 geçerlilik 1208

     
 FPCCAX371449635311004/1208/TRY100
12.Biletin endorsment kısmında çıkması istenen bilgiler PNR’a hangi girişle girilir? CEVAP:
FE
13.PNR’ ın 7. satırında sistem tarafından otomatik yazılmış bir endorsment’ a DOB 12JUL88 bilgisi hangi girişle eklenir?    
CEVAP: 7/DOB12JUL88
                                  ALIŞTIRMA 64
Ayça Asiltürk;
28 APR İstanbul Dubai EK ile Q class
15 MAY Dubai İstanbul EK ile Q class
Bilet hemen kesilecek
Tel no: 212 12 12
PNR:

Aşağıdaki bilgilerle bileti NR bilet olarak kesilmeye hazır hale getiriniz.


Ücret : 100 eur
Tur kodu : QTT150/TR120
Ödeme şekli : Nakit


                                  ALIŞTIRMA 65
Can ve Meral Özülkü;

24 SEP İstanbul Bahrain GF ile K class


17 OCT Bahrain İstanbul GF ile K class
Bilet hemen kesilecek
Tel no: 212 12 12
PNR:

Aşağıdaki bilgilerle biletleri NR bilet olarak kesilmeye hazır hale getiriniz.


Ücret :120 eur
Tur kodu :QTT100/TR120
Ödeme şekli :Kredi kartı American Express 371449635311004 geçerlilik 1208


                                 ALIŞTIRMA 66
Ayşegül Süzer ;
10 AUG İstanbul Amsterdam KL ile S class
18 AUG Amsterdam İstanbul KL ile S class
Tel no:212 12 12
Biletler hemen kesilecek
PNR:

Aşağıdaki bilgilerle bileti IT olarak kesmeye hazır hale getiriniz


Ücret :80 eur
Ücret kodu :SLSX
Tur kodu :8KL2PRO
Ödeme şekli :Cash


                               ALIŞTIRMA 67
Mesut ve Merve Terzioğlu;

17 FEB İzmir Brüksel ( brussels) TK ile iç hat N dış hat B class


28 APR Brüksel İzmir TK ile dış hat B iç hat N class
Biletler hemen kesilecek; Tel no: 212 12 12

PNR:


Aşağıdaki bilgilerle bileti IT olarak kesmeye hazır hale getiriniz
Ücret :100 eur
Ücret kodu :BLSX
Tur kodu :8TK2ABC
Ödeme şekli :Cash


                                  ALIŞTIRMA 68
Ali ve Ayşe Ak yanlarında Murat isimli 10DEC02 doğumlu oğulları ile aşağıdaki seyahati gerçekleştirecekler.
10 MAY ANK NYC TK ile Y class
28 SEP NYC ANK TK ile Y class

Biletler yarın kesilecek.Tel no: 212 12 12


Rezervasyonu Ali Bey yaptırıyor

PNR…………….

PNR’ da aşağıdaki işlemleri yapınız

1.Çocuğun doğum tarihini 10JAN03 olarak değiştiriniz. CEVAP


2.PNR’ ı ISTVK3100 kodlu acentenin görüp işlem yapabilmesi için yetki giriniz CEVAP:
3.Ali bey ve Ayşe Hanım içi sadece ISTNYCIST uçuşlarında çocuk yemeği talep ediniz.
4.Murat için sadece ISNYCIST uçuşlarında çocuk yemeği talep ediniz.
5.Ali bey sadece kendisinin gidiş rezervasyonlarının tarihini 12 MAY olarak değiştirmenizi istedi.

ALİ BEY’ e ait PNR:……………..

6.Ayşe hanım ve Murat’ ın PNR’ını en ucuz ücretten fiyatlandırınız.( sınıf değişebilir)
7.Ayşe hanım ve Murat’ ın PNR’ını vergisiz ücretini yolcuya göndereceğiniz email’ de görünecek şekilde PNR’ a giriniz.Örnek giriş : 100 eur + vergiler



                                  ALIŞTIRMA 69 SAYFA:148 KAĞIT BİLET KOMUTLARI

Aşağıdaki sorular kağıt bilet ( paper ticket ) kesimine ilişkindir.Komutları buna göre yazınız.

1. PNR’ ın biletlemeye hazır olup olmadığını kontrol ediniz. CEVAP: TTP/TKT/PT


2.PNR’ daki tüm yolcu ve uçuşları biletleyiniz.
CEVAP:TTP/PT
3.Sadece PNR’ daki 2. yolcuyu biletleyiniz.
CEVAP: TTP/PT/P2
4.Sadece PNR’ daki 2. bilet maskesini biletleyiniz.
CEVAP: TTP/PT/T2
5.Sadece 3 ve 4 . segmentleri biletleyiniz. CEVAP:
TTP/PT/S3,4

                                  ALIŞTIRMA 70 SAYFA:150 SATIŞ RAPORLARI
1.Kendi imzanızla bugün kesmiş olduğunuz biletlerin raporunu görüntüleyiniz. CEVAP: TJQ
2.TJQ/SOF girişi ne işe yarar? CEVAP: ACENTEYE AİT BU GÜNKÜ SATIŞ RAPORUNU GÖRÜNTÜLER
3.Acenteye ait bu günkü iptal raporu nasıl görüntülenir? CEVAP: TJQ/SOF/V
4.TJQ/SOF/D-10DEC18DEC girişi ne amaçla kullanılır? CEVAP: BELİRTİLEN TARİHLERDE ACENTEYE AİT SATIŞ RAPORU
5.10DEC tarihinde BA Havayoluna kesilmiş biletlerin raporunu görüntüleyin? 
TJQ/SOF/D-10DEC/QVP-BA
6.10 NOV -13 NOV arası acentenizin kesmiş olduğu sadece elektronik biletlerin raporunu görüntüleyiniz.
     
TJQ/SOF/D-10 NOV -13 NOV / QTC-TKTT
7.Acentenize ait bugünkü satış raporunu yazdırma girişi nedir? 
WRA/TJQ/SOF

8-13 arası soruları aşağıdaki satış raporu görüntüsüne göre cevaplayınız.



AGY NO – 8821010 0                       QUERY  REPORT   18 OCT                          CURRENCY  TRY
OFFICE  - ISTBK2100                       SELECTION  
AGENT  -ALL                                                                                                             18 OCT 2007


------------------------------------------------------------------------------------------ -------------------SEQ   NO  A/L   DOC  NUMBER    TOTAL   DOC    TAX       COMM  FP PAX  NAME  AS  RLOC  TRNC
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
026896  235  5125203654   1175.16   102.16   75.11   CC   DINCER/HAS    OS  XMDQ3X  TKTT
026897  235  5125203655     795.28     96.28   48.93   CA   SELIM/SERT     SK  XG7ZXK   CANR
026898  235  5125203656     596.20    104.20  34.51   CA   VANDERGRAA   LC  XK8NYV  TKTA
026899  235  5125203657     592.72     116.72 33.32   CA   BARAN/YUSU   LC  ZQ84CO  CANX
026900  870  5125203658     371.02       98.02  24.57  CC   ALIYEV/ELA     AB  B3I9LI      TKTA
026901  235  5125203659     511.08     102.08  28.63  CA   AKTAN/TAME   SY  XDRHMW  RFND
026902  235  5125203660     511.08     102.08  28.63  CA   SELVI/GULE     SY  BYRHMW   TKTA
026903  235  5125203661     511.08     102.08  28.63  CA   SANAL/MUST   SY  X7RHMW    RFNX


8. Total doc hanesindeki sayılar neyi ifade eder? CEVAP: BİLET ÜCRETİ TOPLAMI
9.Ödeme şeklindeki ( FP) CA nasıl bir ödemeyi ifade eder? CEVAP: ÖDEME ŞEKLİ NAKİT
10.Bileti kesen kullanıcının imzası raporun hangi hanesinde bulunur? CEVAP: AS
11.5125203660 numaralı bilet hangi tür biletdir? CEVAP: ( TKTA ) KAĞIT BİLET
12.5125203657 numaralı biletde yazan CANX ne anlama gelir? CEVAP: İPTAL EDİLMİŞ BİLET
13.5125203659 numaralı biletde yazan RFND ne anlama gelir? CEVAP: İADE EDİLMİŞ BİLET

                                   ALIŞTIRMA 71 SAYFA:155


1.Kağıt biletlerin iptali kaç yöntemle yapılabilir?
        CEVAP: 1- PNR’DAN 2-SATIŞ RAPORUNDAN 3- BİLET NO YAZARAK
2.5125203669 numaralı kağıt bileti bilet numarası kullanarak iptal etme girişi yazınız.
        CEVAP: TRDC/TK-5125203669
3. VE 4 soruları aşağıdaki PNR ekran görüntüsüne göre cevaplayınız;


-------------TST  RLR--------------
RP/LONU12TKN/LONU12TKT                                    OC/PR      21AUG07/1352Z        ZQZSRG
1.  WILSON/GREG MR 
2.  BA  117  N  12NOV  2  LHRJFK   HK1                       4    0825   1110       *1A/E*
3.  BA  178  N  28NOV  4  JFKLHR   HK1                       7    0900   2100        *1A/E*
4   AP  LON 44  20  58723321-B
5 . TK OK21AUG/LONU12TKT
6.  FA PAX  125-9348903202/PVBA/GBP238.60/21AUG07/LONU12TKT/
9   1209565/S2-3
7.  FB  PAX 2100000010 TTP/RT  OK  PROCESSED/S2-3


3.FA satırındaki bilgiye göre bilet kağıt mı elektronik mi kesilmiş? CEVAP: KAĞIT P
4.FA satırındaki bilgiye göre bilet şu an satış mıdır? İptal MİDİR? CEVAP: PV ( VOID ) İPTAL
5.Sistemde iptal edilen kağıt bir bilet en geç ne zamana kadar tekrar satış olarak tanıtılabilir? CEVAP: AYNI GÜN
6.Sistemde iptal edilmiş 5175192789 numaralı bileti tekrar satış olarak tanıtınız.    CEVAP: TRDR/TK-5175192789
                                   ALIŞTIRMA 72
1. Türkiye’ de Elektronik Biletlemeye izin veren havayollarının listesini görüntüleyiniz. CEVAP: TGETD-TR
2.LH Havayolunun Türkiye için geçerli elektronik biletleme kurallarını görüntüleyiniz.   CEVAP: HEETTLH
3-6 arası soruları aşağıdaki ekran görüntüsüne göre cevaplayınız


IB ELIGIBILITY RULES FOR E-TICKETING IN THE FOLLOWING MARKETS:

AR BE BR CA CE CL CO CR CZ DK DO EG FR GB GT GR HN HU IL IT LU MX NI NL NO PA PE PL SE SK SV VE US UY IE GP MQ FI


(Y-SUPPORTED,N – NOT SUPPORTED)
ABP ALLOWED                                  :Y                FOIN MANDATORY                                  :Y
INF TICKET ALLOWED                      :Y                MAX NUMBER OF PASSENGERS               :9
UMNR TICKET ALLOWED                   :Y               GROUP PNRS ALLOWED                           :Y
CONJUNCTION TKT ALLOWED           :Y               MAX NUMBER OF SEGMENTS                   :16
MULTI TOUR CODES ALLOWED          :Y               OPEN SEGMENTS ALLOWED                    :Y
FY BULK (US ONLY) ALLOWED          :Y               CONF SEG MANDATORY WITH OPEN       :Y
IT/BT FARES ALLOWED                    :Y               WAITLISTED SEGMENTS ALLOWED        :Y
NET REMIT ALLOWED                       :N               CONF SEG MANDATORY WITH W/L        :N
NEGO FARES ALLOWED                    :Y                PASSIVE SEGMENTS ALLOWED             :N
COMPANION FARES ALLOWED         :N                EINDICATOR WITH PNR CLAIM             :N


3.Bebek (INFANT) bileti elektronik olarak kesilebilir mi? CEVAP: EVET
4.IT bilet elektronik olarak kesilebilir mi? CEVAP: EVET
5.NR bilet elektronik olarak kesilebilir mi? CEVAP: HAYIR
6.Grup PNR’ ları elektronik olarak kesilebilir mi? CEVAP: HAYIR

7-10 arası soruları aşağıdaki PNR ekran görüntüsüne göre cevaplayınız;



RP/IST1A0981/IST1A0981                        AA/SU   18 OCT07/1242Z                        2RDGWO
1.GULYUZ/MURAT MR
2   TK 1827  Y  10JAN   2  ISTORY   HK1        I      1350     1625      *1A/
3   AF  6240  N 10FEB  5  ORYNCE   HK1   0640 W 0700    0820      *1A/E*
4   AF 7713  N  15FEB  3  NCECDG   HK1   0610 2   0640   0815       *1A/E*
5  TK 1826  Y   10MAR  5 ORYIST     HK1            S   1130  1555        *1A/
6 AP 212 12 12
7 TK OK18OCT/IST1A0981


7.AF Havayolu uçuşlarına elektronik bilet kesilebilir mi? CEVAP: EVET
8.TK Havayolu uçuşlarına elektronik bilet kesilebilir mi? CEVAP: HAYIR
9.TK Havayolu uçuşları için kağıt bilet gönderme girişi nedir? CEVAP: TTP/PT/S2,5
10.AF Havayolu uçuşları için elektronik bilet gönderme girişi nedir? CEVAP: TTP/S3,4
11.PNR’ daki tüm yolcu ve TST’leri elektronik olarak biletleme komutu nedir? CEVAP: TTP
12.Sadece 2. TST’ i elektronik biletleme komutu nedir? CEVAP: TTP/T2
13.Bir PNR’ın elektronik biletlemeye hazır olup olmadığı hangi girişle kontrol edilebilir? CEVAP: TTP/TKT

14: Soruyu aşağıdaki PNR ekran görüntüsüne göre cevaplayınız:



---  TSK RLR RLP  ---
RP / ISTTK216E/ISTTK216E                          OS/SU             18OCT07/1152Z         X6KUFD

     1.BASARI/CANSIN MRS


     2.   BA 675   D   19OCT   3 ISTLHR  HK1                I          0855   1100         *1A/E*
     3.   BA 680   D   21OCT   5 LHRIST  HK1                I          1715   2255         *1A/E*
     4. AP 212  12  12
5. TKOK / 10OCT / ISTTK216E
6. FA PAX 125–2265025857 / ETBA / TRY1733.43 / 18OCT07 / ISTTK216E / 8821010 /  S2–3


14: Biletin elektronik olarak kesildiği hangi bilgiden anlaşılır? CEVAP: 6.SATIR ET
15: Yolcumuz elektronik biletini ( yolcu uçuş belgesini ) kaybetti. Yeniden yazdırma girişi nedir? CEVAP: ITR/COPY
16: Elektronik bilet ( yolcu uçuş belgesini ) Almanca dil tercihli olarak yazdırma girişi nedir? CEVAP: ITR/LPDE
17: Elektronik bilet yolcunun abc@yahoo.com adresine gönderme girişi nedir? CEVAP: ITR-EML-ABC@YAHOO.COM
18: Elektronik bileti kestikten sonra acente kuponunuzu kaybettiniz. Yeniden yazdırma girişi nedir? CEVAP: WRA/TWD
19: PNR görüntüsünden elektronik bilet iptal etme adımlarını yazınız. CEVAP: TWD TWX
                                       ALIŞTIRMA 73
01: Elektronik bilet kestikten sonra ücrette değişiklik/ceza olmamak koşuluyla uçuşta tarih değişikliği olduğunda yapılacak işlemin adı nedir? Havayolunun bu işleme izin verip vermediği hangi sayfadan kontrol edilebilir?
       CEVAP: REVALİDATİON    HEETTTK  ( ÖRNEK TÜRK HAVA YOLLARI )
02: Bilet kesildikten sonra değişiklikte cezası varsa ve tarih değişikliği olursa yapılacak işlemin adı nedir?
       CEVAP: REİSSUE  Havayolunun bu işleme izin verip vermediği hangi sayfadan kontrol edilebilir? HEETTTK
03: Biletler kesildiği tarihten itibaren ne kadar gün içinde iptal/void edilebilir? CEVAP:AYNI GÜN
04: Biletler kesildikten sonra ne kadar zaman içinde iade edilebilir? CEVAP: HAVA YOLLARININ KURALLARI S:202
05: 125–1234567890 numaralı elektronik biletin Full ( TAM ) iadesi hangi girişle yapılır?
       CEVAP:TRF125–1234567890/FULL
06: İadesi olmayan ( non refundable ) hiç kullanılmamış 125–1234567890 numaralı biletin sadece vergilerinin iadesi hangi girişle yapılır? CEVAP:TRF125–1234567890/TAX
                                        ALIŞTIRMA 74
Yolcunuz Mustafa Şen için aşağıdaki özelliklere uygun bir single oda rezervasyonu yapınız ;NM1SEN/MUSTAFAMR
Dubai’de , 10 MAY giriş , 13 MAY çıkış , şehir içinde , fiyatı 100 USD civarı bir otel
       HADXB10MAY-13MAY/AR-D/FC-USD/QU-100
Tel no: 212 12 12     TKOK    AP2121212
Kredi kartı .AX371449635311004 GEÇERLİ 1209
   HS1/G-CCAX371449635311004EXP1209 ( GARANTİ İSTEDİĞİ İÇİN G YAZILDI )
 
 HA1
**** UTELL ****
AE DXB SU 10MAY09-13MAY09 *SGL*
UI+TOWERS ROTANA DXBTRH D TAXI @USD Y
* AMADEUS - DATA COMING FROM LAST PROVIDER UPDATE *
1)109.94 SPECIAL PROMOTIONAL RATE 4
B1KSP4 GS B1K ROOM
END OF DISPLAY
*TRN*
 
 ER
RP/ISTT12903/ISTT12903 TF/SU 2APR09/1405Z 4N5X44
1   2   3   4   5   6   7






    Ana sayfa


Alıştırmalar 1

Indir 430.27 Kb.