bilgiz.org

Alıştırmalar 1




Sayfa5/7
Tarih30.09.2017
Büyüklüğü430.27 Kb.
TipiYazi

Indir 430.27 Kb.
1   2   3   4   5   6   7

26.Ücret hangi parkur için geçerlidir? ANKPAR
27.Yolcu bu parkurda seyahat ederken nerelerden aktarma yapabilir? İST VEYA İZMİR
                                      ÜCRET HESAPLAMA ALIŞTIRMA 42 FQD FİYAT HESAPLAMA
Ayşe Güler,  NM1GULER/AYSEMRS   FQDISTCAS/A-TK/D29MAY*10JUN ( EN UCUZ İÇİN SORGULUYORUZ )
29 MAY İstanbul Casablanca TK ile     AN/29MAYISTCAS/ATK     SS1U1
10 JUN Casablanca İstanbul TK ile      AN/29MAYCASIST/ATK     SS1U1
Bilet hemen kesilecek, Tel no: 212 12 12  TKTL26MAR  AP 2121212   ER
En ucuz ücretin sınıfından rezervasyon yapınız. PNR’a ,gönderilecek detaylı rezervasyon mail’inde yolcunun görebileceği şekilde ; iptal ve değişiklikte uygulanacak cezayı yazınız.
 FQN16*PE CEZA DURUMUNA BAKALIR PENALTIY KURALLARI
U SINIFINDAN YER ALINIR  RIR IPTALDE 45 IADEDE 65 DIGERINDE 85 EURO VAR 
 M DİĞER SAYFALARI AÇAR
...........................................................................................................................................................................................
IST ROMA PARKURUNDA GECERLI 20 NİSAN İTİBARİ İLE GEÇERLİ TK VE AZ HAVAYOLU ÜCRETLERİ Nİ GÖRÜNTÜLEYİNİZ    CEVAP : FQDISTROM/ATK,AZ/17APR

IST CIDDE PARKURUNDA SU HAVAYOLUNDA YASLI VE ISCI İNDİRİMLİ ÜCRETİ


 FQDISTSIN/S/D1APR*15APR AÇIKLAMAYA BAKTIK İNDİRİMLİ YOK
 FQDISTJED/ASV/R,-CD-DL
 FQDISTJED/ASV/R
...........................................................................................................................................................................................
AMADEUS FİYAT HESAPLAMA SAYFA 89

 FQDFRA BULUNDUĞUMUZ YERDEN FRA’a FİYAT SORGULAMA


 FQDFRA/ATK,LH    TK  VE  LH  HAVAYOLLARINI KARŞILAŞTIRIYORUZ
 NRF İADESİ YOK
 FQN1 KURALLARI NEDİR KURALLAR ÜCRET KURALLARI NASIL GİRİLİR
 FQN1*LI
 FQN1*AP,PE
 FQDFRA/S DAHA UCUZ ÜCRET VARMI
 FQN1*PE CEZASINI GÖRÜNTÜLEME
 FQDFRA/S/R,AT VERGİ DAHİL FİYATI
 FQK1 NE KADAR ÜCRET NE KADAR VERGİ
                                                                         ALIŞTIRMA 43
Sena Tugran yanında 12 Mayıs 2002 doğumlu kızı Zeynep’ le ;
         NM1TUGRAN/SENAMRS         NM1TUGRAN /ZEYNEPMSTR(CHD/10MAY02)
10 AUG İstanbul Paris  AN10AUGISTPAR/ATK    SS2Q2
19 AUG Paris İstanbul  AN19AUGPARIST/AAF    SS2L3
Bilet hemen kesilecek Tel no:212 12 12  TKOK  ER
Direk uçuşu olan havayolunun en ucuz ücretlerinden rezervasyon yapınız.Ücret notundan iptal ve değişiklikte uygulanacak ceza miktarlarını bulup , PNR’ ın not bölümüne yazınız.
 AN10AUGISTPAR   UÇUŞA BAKILDI TK VE AF UÇUYOR
AMADEUS ÇALIŞMA SAYFASINI İKİYE BÖL ALT SAYFAYA AŞAĞIDAKİ BİLGİ SORGULA
 FQDISTPAR/10AUG*19AUG/ATK,AF   GELEN ÜÇRETLERDEN İLK HARF SINIF GÖSTERİR
UÇUŞ VE ÜCRET EKRANLARI KARŞILAŞTIRILARAK YER OLAN EN UCUZ SINIF TESBİT EDİLİR O SINIFTAN GİDİŞ DÖNÜŞ REZERVASYON YAPILIR
 FQN9*PE BAKILDI CEZA KURALLARINA
 RIR IPTAL VE DEGISIKLIK 50 EUR  ER
                                                                          ALIŞTIRMA 44
Erkan Güler ;  NM1GULER/ERKANMR      FQDDNZLON/A-TK  YADA  FQDDNZLON/A-TK/D18MAY*11JUN
18 MAY Denizli Londra TK ile  AN18MAYDNZLON/ATK    SS1YW1
11 JUN Londra Denizli TK ile   AN11JUNLONDNZ/ATK    SS1WY1
Tel no:212 12 12. Bilet hemen kesilecek.  AP2121212  TKOK
En ucuz ücretin sınıfından rezervasyon yapınız.PNR’a,gönderilecek detaylı rezervasyon mail’inde yolcunun görebileceği şekilde
iptal ve değişiklikte uygulanacak cezayı yazınız. (THY T H Y KURALI ICHAT BAĞLANTILI DIŞ HAT Y DEN YER ALINIR )
 RIR IADE DEGISIKLIK YAPILAMAZ ( EN UCUZ OLAN YER W SINIFINDAN VERDİ )
 ER  FQN33*PE CEZASI VARMI DİYE BAKILIR 33 FİYAT BURDAN ALINMIŞTI
                                                                             ALIŞTIRMA 45
Hüseyin Çalışkan işçi yolcu:  NM1CALISKAN/HUSEYINMR
10 MAY IST BER  AN10MAYISTBER/AOS/CQ     SS1Q1 C CLAS
05 JUN BER IST   AN05JUNBERIST/AOS/CQ      SS1Q1
Bilet hemen kesilecek.Tel no:212 12 12  AP2121212  TKOK
İşçi ücretli olan bir havayoluna rezervasyon yapınız.( havayolunun birden fazla işçi ücreti varsa ucuz olanı seçiniz)    FQDBER/D10MAY*5JUN/R,-DL/S DL   İŞÇİ İÇİN İNDİRİMLİ SORGULAMA
FQN05*PE CEZA DURUMUNA BAKILDI DEĞİŞİKLİK 50 EURO YAPIYOR
RIR DERGISIKLIK 50 EUR  ER 
                                                                           ALIŞTIRMA 46
 Ali ve Veli Gezgin,  NM1GEZGIN/ALIMR  NM1GEZGIN/VELIMR
 10 Mayıs gidiş 18 Mayıs dönüş, direkt uçan bir havayolu ile Addis Ababa’ a (Etopya’ da ) ucuz bilet istiyorlar.
 FQDISTADD/10MAY*18MAY/A-TK
 AN10MAYISTADD/ATK  SS1K1
 AN18MAYADDIST/ATK  SS1K1
 Tel no:212 12 12, Bilet hemen kesilecek  AP2121212  TKOK  ER
 FQN12*PE PENALTY CEZA İADE VS BİLGİLERİNE BAKILIR
                                                                            ALIŞTIRMA 47
1-3 ARASI soruları aşağıdaki PNR ekran görüntüsüne bakarak cevaplayız.


RP/IST1A0981/IST1A0981                          AA/SU            28SEP05/1353Z                  ZAEBVF

 1.GULYUZ/MURAT MR(INF/ZEYNEP/1MAY07)


 2. BA 675 B  20JAN       5   ISTLHR   HK1           I         0855    1105           *1A/E*
 3. BA 676 B  28JAN       6   LHRIST   HK1          1          0955   1535           *1A/E*
 4. AP  212 12 12
 5. TK  OK28SEP/IST1A0981    


1.Her iki yolcuyu da ( bebek be büyük ) otomatik fiyatlandırınız. CEVAP: FXP
2.Yalnız yetişkin yolcuyu otomatik fiyatlandırınız.CEVAP: FXP/PAX
3.Yalnızca bebek yolcuyu otomatik fiyatlandırınız.CEVAP: FXP/INF

4VE 5 soruları aşağıdaki PNR ekran görüntüsüne bakarak cevaplayınız



RP/IST1A0981/IST1A0981                                        AA/SU    28SEP05/1359Z         ZAELZ2

1.KARABATI/SERTAC MR                                     
2.KARABATI/SERDAR MR
3.  BA   675  B  20JAN  5  ISTLHR    HK2                 I     0855    1105            *1A/E*
4.  EI    149  X  27JAN  5  LHRDUB   HK2                 1    0650    0800            *1A/E*
5.  EI    152  X  05MAR 7  DUBLHR   HK2                       0640    0805            *1A/E*
6. BA   676   B  10MAR 5  LHRIST    HK2                 1    0955    1335            *1A/E*
7. AP  212 12 12
8. TK  OK28SEP/IST1A0981


4.Sadece BA Havayolu uçuşlarını her iki yolcu için otomatik fiyatlandırınız.CEVAP: FXP/S3,6BA
5.TK ve BA uçuşlarını tek bilet yapacak ve TK havayoluna kesecek ( cipleyecek ) şekilde fiyatlandırınız.
     CEVAP:  FXP/R,VC-BA
6 ve 7 soruları aşağıdaki ekran görüntüsüne bakarak cevaplayınız


FXP

*        FARE   BASIS    *  DISC   *  PSGR     *   FARE   < TRY        *  MSG    *T

01      Y+YWOWLHR   *             *  P1          *     2330.03               * SR        *Y

02      Y2FLBA+YW*   *             * P1           *     2052.15               *             *Y

6. 1.satırdaki ücreti PNR’ a yükleyiniz.CEVAP: FXT1
7. 2.satırdaki ücretin detaylı dökümünü görüntüleyiniz.CEVAP: FQQ2

8. soruyu aşağıdaki ekran görüntüsüne bakarak cevaplayınız.



*          FARE BASIS *       DISC      *   PSGR         *      FARE < TRY          *      MSG    *T
01       Y+YWOWLHR *                    *   P1-2          *      2330.03               *      SR       *Y
02       Y2FLBA+YW*  *                  *   P1-2          *      2052.15                *                *Y 


8.2.satırdaki ücreti her iki yolcu için yükleyiniz. CEVAP: FXT2/P1-P2

9. soruyu aşağıdaki PNR ekran görüntüsüne bakarak cevaplayınız.



RP/IST1A0981/IST1A0981                                         AA/SU         28SEP05/1417Z       ZAFMZO
1.CANAL/NIL MS                 2. DINCSOY/EZGI   MISS(CHD)  (IDDOB10JUL95)
3.FIDAN/ELIF MS (INF/DEFNE)
4   LH 3345  Y  10JAN  2  ISTFRA  HK3  0515  I  0600   0805      *1A/E*
5   LH  462   Y  10JAN  2 FRAMIA HK3  0910  1 0950   1350       *1A/E*
7   LH 3340  Y  29JAN  7 FRAIST   HK3  0810  1 0850  1235        *1A/E*
8   AP  212 12 12


9.Sadece çocuk yolcuyu otomatik fiyatlandırınız. CEVAP: FXP/P2
10.Genç ve öğrenci indirimli otomatik fiyatlandırma girişini yazınız. CEVAP: FXP/RZS
11.TSK (bilet maskesi görüntü ) görüntüleme girişi nedir? CEVAP: TQT
                                                                       ALIŞTIRMA 48
Özge Ercümer ; NM1/ERCUMER/OZGEMRS
10 MAY İstanbul Münih (Munich )  AN10MAYISTMUC  SS1K3 BU SINIFLAR UYGUN BULUNDU
22 JUN Münih İstanbul  AN22JUNMUCIST  SS1K4     BU SINIFLAR UYGUN BULUNDU
 FXB ÜCRETLENDİRMESİ YUKLENİR EN UCUZ ÜCRET YÜKLEME
Bilet hemen kesilecek.Tel no: 212 12 12  AP2121212  TKTL  ER
En ucuz ücrete göre havayoluna karar verip PNR’ ı ve bilet maskesini (TST ) oluşturunuz.
PNR:______
--- TST --- BU YAZI OLURA TAMAMDIR DEMEK

                                         ALIŞTIRMA 49


Senem ve Sinan Saraç ;  NM2SARAC/SENEMMRS/SINANMR
22 MAY İstanbul Nice AF Havayolu ile  AN22MAYISTNCE/AAF  SS2Y2
28 MAY Nice İstanbul AF Havayolu ile  AN28MAYNCEIST/AAF  SS2Y3
Biletler hemen kesilecek.Tel no: 212 12 12  AP2121212  TKTL  ER
Business class ücret den rezervasyonu fiyatlandırıp bilet maskesi (TSK) oluşturunuz.Havayolunun birden fazla business class ücreti varsa kısıtlamasız olanı (iade ve değişiklikte cezası olmayan) seçiniz.
 FXB
FQDISTNCE/D22MAY*28MAY/A-AF/KC ( HANGİ SINIFTA YER OLDUĞUNA BAKILIR )
                                       ALIŞTIRMA 50
Ali ve Ayşe Ak ;  NM1AK/ALIMR  NM1AK/AYSEMISS
21 MAR IST SIN SQ Havayolu ile  AN21APRISTSIN/ASQ  SS2D1
10 APR SIN IST SQ Havayolu ile  AN10MAYSINIST/ASQ  SS2D1
Biletler hemen kesilecek. Tel no: 212 12 12  AP2121212  TKOK  ER
En ucuz ücret den rezervasyonu fiyatlandırıp TSK oluşturunuz.
 FXB/R,U EN UCUZ YÜKLEME
 FQN01 01 SEGMENT SEÇİLMİŞTİ EN UCUZ OLAN CEZA DURUMUNA BAKILDI  ER
                                       ALIŞTIRMA 51
Umut Günaçar yanında Kerim isimli 12 MAY 03 doğumlu oğlu ile ;
NM1GUNACAR/UMUTMR      NM1GUNACAR/KERIMMR(CHD/12MAY03)
10 MAR IST MIA LH Havayolu ile Y class, 22 SEP MIA IST LH Havayolu ile Y calss
   AN10MARISTMIA/ALH  SS2Y2               AN22JULMIAIST/ALH  SS2Y1
Tel no: 212 12 12 Biletler hemen kesilecek
   AP2121212    TKTL    FXB       ER
Rezervasyon otomatik fiyatlandırarak TSK’ ler oluşturunuz.( Birden fazla ücret seçeneği çıkarsa ucuz olanı seçiniz.)
 TQT BİLET GÖRÜNTÜLEME
--- TST --- ÇIKARSA TAMAMDIR YÜKLEME
                                     ALIŞTIRMA 52 YAŞLI ÜCRETİ YÜKLEMESİ
Zeynep Kuş 12 MAY 1940 doğumlu yolcu;   NM1KUS/ZEYNEPMISS(IDDOB12MAY40)
10 MAY Ankara Newyork TK ile   AN10MAYISTNYC/ATK  SS1Y1
22 AUG Newyork Ankara TK ile   AN22AUGNYCANK/ATK  SS1N1
Bileti hemen kesilecek.Tel no: 212 12 12    AP2121212   TKOK
Yaşlılık indirimi kullanılabilecek ücrete göre rezervasyon yapıp bilet maskesi oluşturunuz.
   FXB/RSNN,*PTC YAŞLI FİYATI YÜKLEMESİ
(Birden fazla yaşlılık indirimli ücret seçeneği varsa ucuz olanı seçiniz)
 ER
--- TST ---
 TQT BİLET GÖRÜNTÜSÜ VERİR
                                    ALIŞTIRMA 53 ÖĞRENCİ ÜCRETİ YÜKLEME
Ebru Erdem 7 FEB 1987 doğumlu yolcu ;
 NM1ERDEM/EBRUMS(IDDOB/7FEB87)      ÜCRET YÜKLEME    FXB/RZZ    YAPILIR YADA
 NM1ERDEM/EBRUMS(YTH/7FEB87)          ÜCRET YÜKLEME    FXB/RYTH,*PTC YAPILIR
17 MAR İstanbul Madrid IB Havayolu     AN17MAYISTMAD/AIB  SS1Y1
28 JUL Madrid İstanbul IB Havayolu      AN28JULMADIST/AIB  SS1Y1
Tel no:212 12 12 Bilet hemen kesilecek.  TKOK  AP2121212  ER
Gençlik indirimi kullanılabilecek ücrete göre rezervasyon yapıp bilet maskesi oluşturunuz.
 TQT DEDİK BİLET GÖRÜNTÜSÜNÜ ÇAĞIRDIK
--- TST ---
tst çıktımı işlem doğru yapılmış demektir.
                                    ALIŞTIRMA 54
Orhan Keleş 12 AUG 1984 doğumlu öğrenci yolcu;    NM1KELES/ORHANMR(STU/12AUG84)
18 JAN İstanbul Bükreş   ( Bucharest )    AN18JANISTBUH  SS1Y1
10 FEB Bükreş İstanbul   ( Bucharest )    AN10FEBBUHIST  SS1Y2
       FXB/RSTU,*PTC STU ÖĞRENCİ DİYE ÜCRETLENDİRİYORUZ
Tel no:212 12 12 Bilet 10 DEC’ da kesilecek   TKOK  AP2121212 ER
Bu parkurda direkt uçan havayollarından hangisi daha ucuzsa rezervasyonu o havayoluna yapıp TSK oluşturunuz
   TQT
                                    ALIŞTIRMA 55
1. PNR’ da uygulanabilir en düşük ücretin sınıfına rezervasyon sınıfını değiştirip ücreti yükleyen giriş nedir? CEVAP: FXP
2.PNR’ da sınıfında yer olsun olmasın en düşük ücreti görüntüleme girişi nedir? CEVAP: FXL
3.PNR’ da müsait sınıflarda uygulanabilir ücret seçeneklerini veren giriş nedir? CEVAP: FXA

4 ve 5 soruları aşağıdaki PNR ekran görüntüsüne bakarak cevaplayınız.



FXA
    * FARE BASIS *  DISC    *   PSGR   *   FARE  < TRY                   * MSG      *T
    01  Y                   *               * P1           *       930.57               *   SR        *Y
    02 YEE6M           *               * P1           *       712.57               *   SR        *Y
    03 YPX3M           *               *P1            *       618.57                *               *Y


4.3.satırda olan ücretin sınıfına rezervasyon sınıfı değiştiren , ücreti yükleyen girişi yazınız. CEVAP: FXU3

5 ve 6 soruları aşağıdaki ekran görüntüsüne göre cevaplayınız ;



FXL
01 SARIGÜL/AYŞEG*
LOWEST SOLD OUT/ TRY WAIT LIST
LAST TKT DTE 02OCT07 – SEE  ADV     PURCHASE
----------------------------------------------------------------------------------------------------
AL   FLGT      BK    T  DATE    TIME        FARE           BASIS        NVB     NVA      BG
IST
XMUC    SK   3392     Q   *Q       10JAN        0825           YPX3M                             10APR  20
OSL       SK   3694    Q   *Q       10JAN        1100           YPX3M                             10APR  20
XFRA    SK   3621     Q   *Q       18JAN        1840           YPX3M                    15JAN10APR 20
IST       SK   3387     Q  *Q       18JAN         2205          YPX3M                   15JAN10APR   20
EUR         837.00                     10JAN07IST     SK  X/MUC   SK    OSL    M500.78SK   X/FRA
TRY       1359.00                     SK   IST5M525.81NUC1026.59END   ROE0.814723
TRY           20.26 TR
TRY           34.96 RA
TRY           23.04ZN
TRY       1437.26


5.En ucuz ücret vergi hariç ne kadardır?Rezervasyon sınıfı nedir? CEVAP: 1359 Q
6.LOWEST SOLD OUT/TRY WAIT LIST mesajının anlamı nedir? CEVAP: EN DÜŞÜK SINIF DOLU YEDEK YAZIN
7 ve 8 soruları aşağıdaki ekran görüntüsüne göre cevaplayınız?


 FXL
01 GULER/ALI
LOWEST PRICE IS AVAILABLE
LAST TKT DTE 02OCTO5 -  SEE   ADV   PURCHASE
......................................................................................................................................
                AL  FLGT    BK   T    DATE  TIME   FARE   BASIS           NVB        NVA             BG
IST
ATH   TK        1845    H  *H          20 MAY  0830    YPX3M                            20 AUG 20
IST     TK        1846   M  *M         28 MAY  1050    YPX3M                21 MAY 20 AUG 20

EUR        298.00          20MAY06IST         TK   ATH182.88TK    IST182.88NUC


TRY        484.00          365.76END   ROE0.814723
TRY          55.20 YR     XT   TRY   35.72GR  TRY   18.19WP   TRY    5.20WQ
TRY          20.26TR
TRY          59.11XT
TRY        618.57


7.En ucuz ücret hangi sınıflardadır? Bu sınıflarda yer var mıdır? CEVAP: GİDİŞ H DÖNÜŞ M EVET VAR
8.Bu ücretlerden bilet en geç ne zaman kesilmelidir? CEVAP: 02 OCT 2005

Aşağıdaki PNR ekran görüntüsüne göre ;



RP/IST1A0981/IST1A0981                                               AA/SU             29SEP05/1301Z          ZJG5PQ

1.BLACK/MARY  MS


2   TK 1825  Y  20JAN   5  ISTORY    HK1                       I    0750     1025     *1A/
3   AF 6004  Y  28JAN   6  ORYMRS  HK1         0645     W  0705      0820    *1A/E*
4  ARNK
5  TK 1830  Y  10MAR  5  ORYIST     HK1                     S    0740      1205     *1A/
6  AP   212 12 12
7  TK   OK29SEP/IST1A0981


9.TK ve AF uçuşlarını en ucuz ücretin sınıfına çevirip TSK oluşturacak şekilde ayrı ayrı fiyatlandırınız.
TK:     FXP/S2,5        AF:     FXPS3

10 ve 11 soruları aşağıdaki ekran görüntüsüne göre cevaplayınız ;



FXB/RZZ

01  AK/VELI            *


LAST TKT DTE 31OCT05     -    SEE   SALES   RSTNS


---------------------------------------------------

             AL   FLGT       BK       T       DATE        TIME       FARE     BASIS       NVB       NVA         BG


IST
NYC     TK    0001     K    *K     10JAN    1120     KHPX3M                                  10JAN10JAN          PC
IST      TK   0002     M    *M     18JAN   1730     MHPX1M                                  18JAN18JAN         PC
EUR         643.00                     10JAN06IST          TK     NYC422.22TK         IST366.38NUC
TRY       1044.00                     788.60END      ROE0.814723
TRY         146.12YR                  XT  TRY   6.75YC   TRY  19.04US  TRY   19.04US   TRY
TRY           20.26TR                     6.69XA   TRY   9.45XY   TRY   3.38AY   TRY   4.05XF
TRY           68.40XT                    JFK3.00
TRY       1278.78
RATE USED 1EUR= 1.62340 TRY
NOT FARED AT PASSENGER TYPE REQUESTED     *5*


10.PNR hangi fiyatlandırma girişi kullanılarak fiyatlandırılmıştır? ZZ’ nin anlamı nedir?CEVAP: FXB/RZZ GENÇLİK
11.Sistemin verdiği fiyat,istenilen yolcu tipine uygun mudur?Bu bilgiyi ekran görüntüsünün neresinde bulabilirsiniz?  
CEVAP: HAYIR ALT SATIR

                                        ALIŞTIRMA 56
İlayda Aydan isimli yolcunuz için aşağıdaki parkurda rezervasyon yapınız.FXB girişini kullanarak en ucuz fiyatı PNR’ a yükleyiniz.( FXB girişini yaparken tek mi yoksa iki ayrı bilet mi hazırlamanın daha ucuza geleceğini kontrol etmeyi unutmayınız)                    NM1AYDAN/ILAYDAMS
20 OCT IST MIL TK HAVAYOLU              
AN20OCTISTMIL/ATK  SS1Y1
25 OCT MIL ROM AZ HAVAYOLU            
AN25OCTMILROM/AAZ  SS1Y7
10 NOV ROM IST TK HAVAYOLU            
AN10NOVROMIST/ATK  SS1Y1
Tel no:2121212 Bileti hemen kesilecek 
TKOK  AP2121212  ER

 FXB/S2,4     ÖNCE
THY TK İÇİN FİYATLANDIRILDI
 FXB/S3        SONRA
AZ HAVA YOLU İÇİN FİYATLANDIRILDI
 ER

 
TQT  BİLET  GÖRÜNTÜSÜ ALINIR
                                  ALIŞTIRMA 57
Ayşe Uçar yanında 17 SEP 2002 doğumlu Nergis isimli kızı ile aşağıdaki parkurda uçacak .En ucuz ücretlerden
Bilet maskesi ya da maskeleri oluşturunuz. 
NM1UCAR/AYSEMS     NM1UCAR/NERGISMISS(CHD/17SEP02)
17 SEP İstanbul Moskova (Moscow) SU Havayolu  
AN17SEPISTMOW/ASU  SS2Y2
25 SEP Moskova Saint    Petersburg  FV Havayolu  
AN10OCTMOWLED/AFV  SS2Y4
10 OCT Saint Petersburg Moskova     FV havayolu  
AN10OCTLEDMOW/AFV  SS2Y4
14 OCT   Moskova     İstanbul             SU Havayolu 
AN14OCTMOWIST/ASU  SS2Y1
Tel no:212 12 12 
AP2121212  TKOK

 FXB/S3,6


 
ER
 
FXB/S4,5
 
ER
 TQT
T P/S NAME TOTAL FOP SEGMENTS
1 .2 UCAR/NERGISMISS TRY 513.41 3,6
2 .1 UCAR/AYSEMS TRY 629.41 3,6
3 .2 UCAR/NERGISMISS TRY 155.46 4-5
4 .1 UCAR/AYSEMS TRY 221.46 4-5
 
TTE İLE ÇIK YADA TTE/ALL ÇIKIŞTIR HEPSİNDEN ÇIKAR

                                      ALIŞTIRMA 58
Sabri Sarıgül,                  NM1SARIGUL/SABRIMR
                    FQDISTMAD/D10JAN*15FEB/S   önce  HAVAYOLU VE UCRET ANALİZ EDİYORUZ.

10JAN İstanbul Madrid    
AN10JANISTMAD/ALH  SS1Y4
18 JAN Madrid Sevilla     
AN18JANMADSVQ/AIB  SS1Y4
28 JAN Sevilla Madrid     
AN28JANSVQMAD/AIB  SS1Y4
15 FEB Madrid İstanbul   
AN15FEBMADIST/ALH  SS1Y4
Biletler hemen kesiliyor.Tel no:212 12 12   
  AP2121212     TKOK      ER
En ucuz ücretten havayolunu da siz seçerek bilet maskeyi ya da maskeleri oluşturunuz.
 
--- TST ---
RP/ISTT12903/ISTT12903 TF/SU 30MAR09/1652Z 3SC9NH
1.SARIGUL/SABRIMR
2 LH3343 Y 10JAN 7 ISTFRA HK1 1715 I 1800 2005 *1A/E*
3 LH4416 Y 10JAN 7 FRAMAD HK1 2020 1 2100 2325 *1A/E*
4 IB 116 Y 18JAN 1 MADSVQ HK1 4 0845 0945 *1A/E*
5 IB 101 Y 28JAN 4 SVQMAD HK1 0700 0800 *1A/E*
6 LH4429 Y 15FEB 1 MADMUC HK1 0640 1 0725 1000 *1A/E*
7 LH3352 Y 15FEB 1 MUCIST HK1 1045 2 1125 1455 *1A/E*
8 AP 2121212
9 TK OK30MAR/ISTT12903
 FXB/S2-3,6,7
 FXB/S4,5
 TQT

                                     ALIŞTIRMA 59
1.Ne tür durumlarda bilet maskesi manuel fiyatlandırma ile oluşturulur? Manuel bilet maskesi yaratırken hangi bilgiler sistemden kullanıcı tarafından bulunur?
CEVAP:  OTOMATİK OLARAK ÜCRET ( FXP ) YÜKLENMEDİĞİ DURUMLARDA ÜCRETİN TRY KARŞILIĞI,VERGİLER
2.100 EUR’nun TRY ve NUC karşılıkları nasıl hesaplanır?
CEVAP:        FQC100EUR       FQC100EUR/NUC

3 VE 4. soruları aşağıdaki PNR ekran görüntüsüne bakarak cevaplayınız.



---TSK  AXR RLR--------

RP/ISTTT3100/ISTTT3100                                          GS/SU            27SEP05/101Z            ZKFA8K 1.ACIKGOZLU/TAYFUN DR
2 .  TK 1845  K 21 OCT  5 ISTATH  HK1                           1             0830  0950                 *1A/
3.   TK 1850 M  23 OCT 7 ATHIST  HK1                                          2045  2205                  *1A/
4.  AP  212 12 12
5.  TK  TL03OCT/ISTTT3100

1   2   3   4   5   6   7






    Ana sayfa


Alıştırmalar 1

Indir 430.27 Kb.