bilgiz.org

Alıştırmalar 1

  • RP/IST1A0981/ IST1A0981 AA/SU 26MAY07/1257Z YHDE98
  • 9. Bu PNR’daki yer sayısını bire düşürme girişi nedir Cevap : 2/1
  • Kadir AKTAN kendisi,eşi Ece ve arkadaşları Pınar Caner için aşağıdaki uçuşlara rezervasyon yaptırmak istiyor NM1AKTAN/KADIRMR NM1AKTAN/ECEMRS NM1CANER/PINARMRS
  • 27 Temmuz Londra Paris British Airways havayolu C class AN27JULLONPAR/ABA SS3C9 29 Temmuz Paris İstanbul Air France havayolu C class AN29JULPARIST/AFA SS3C8
  • SRSFML/P3/S5 LON PAR uçuşlarının iptal edilmesi ve yerine açık uçuş girilmesi istenmektedir. ( BA havayolu ile C class ) XE6 (
  • SB10JUL4 ( İstanbul Frankfurt uçuşlarının tarihini 10 Temmuz olarak değiştirme işlemi ) ALIŞTIRMA 20
  • NM1KIRLANGIC/OYAMRS(INF/DOGAN/07JUL08) NM1KIRLANGIC/SEVINCMISS(CHD/10JUL03) 10 Eylül İstanbul Buenos Aires Air France Y class
  • AN10OCTMRSPAR/AAF SS3Y3 28 Kasım Paris İstanbul Air France Y class AN28NOVPARIST/AAF SS3Y1 AP2121212 TKOK ER
  • Levent Bey ve Oya Hanım için İstanbul Buenos Aires uçuşunda diabetik yemek ( diabetik meal ) talep ediniz. Marsilya Paris uçuşunu iptal ediniz. XE8
  • 1 NOLU SEGMENTTE BULUNAN BEBEK SİLİNDİ Sevinç’ in doğum tarihi 7 temmuz 2004 olacakmış. 3/(CHD/7JUL04)
  • 1 ve 2. soruları aşağıdaki ekran görüntüsüne göre cevaplayınız;
  • ------------AXR------------ RP/IST1A0981/IST1A0981 AA/SU 18OCT07/1442Z 2SZ56M



  • Sayfa2/7
    Tarih30.09.2017
    Büyüklüğü430.27 Kb.
    TipiYazi

    Indir 430.27 Kb.
    1   2   3   4   5   6   7

    15. Hangi havayolunun satışı sadece direkt Access ten yapılırsa garantilidir 
           Cevap: OA direk Access ten satılırsa garantili olur.
    16. TK havayolunun yer durumu güncel midir ? Cevap : günceldir yer var garantilidir
    17. TK havayoluna bu görüntüden yapılan satış hangi durumda garantilidir ( satış anında uçuş segmentinde hangi kod-kodlar  görünmelidir) Cevap:   . olduğu için garantilidir.
    18. OA Havayolunun direct Access availability sine bu görüntüden hangi girişle geçilir Cevap: ACL2 yada ACL4

                                             ALIŞTIRMA 3 (1– 6 Arası Sorularda İsim Girişlerini Yazınız)


    01. Hüseyin ve Fatma DONMEZ NM2DONMEZ/HUSEYINMR/FATMAMRS YADA
           NM1DONMEZ/HUSEYINMR      NM1DONMEZ/FATMAMRS
    02. Ayşe GÜLER yanında Elif İsimli 10 MAY 08 Doğumlu Bebek
          Cevap: NM1GULER/AYSEMRS    (INF/ELIF/10MAY08)
    03. Mustafa SARIŞIN yanında Gül İsimli cocuğu ( cocuğun doğum tarihi 10MAY2004 )
           Cevap : NM1SARISIN/MUSTAFAMR NM1SARISIN/GULMSTR(CHD/10MAY04) YADA
           NM2SARISIN/MUSTAFAMR/GULMSTR(CHD/10MAY04)
    04. Nurhan GEZER yanında emre isimli 10JUL08 doğumlu bebeği ve ESMA isimli 10 JUL 05 doğumlu Çocuğu
           cevap: NM1GEZER/NURHANMRS(INF/EMRE/10JUL08)
                      NM1GEZER/FATMAMISS(CHD/IDDOB10JUL05    VEYA
                      NM2GEZER/NURHANMRS(INF/EMRE/10JUL08)/ESMAMSS(CHD/10JUL05)
    05. Ayşe YENİGÜN yanında Bora ÇOKGEZER isimli 10 AUG 2008 Doğumlu bebek DOĞUMLU BEBEĞİ
            cevap: NM1YENIGUN/AYSEMISS(INFCOKGEZER/BORA/10AUG08)
    06. Yasemin CENGİZ adlı yaşlı yolcu doğum tarihi 16 SEP 1945 NM1CENGIZ/YASEMINMRS(IDDOB16SEP45)

    ( 7 - 10 Arası Sorularda Biletleme Bilgisi Girişini Yazınız )

    07. Bilet Hemen Kesiliyor Cevap : TKOK Süre verilmiyor
    08. Bilet 10 AUG 2009 da Kesilecek Cevap : TKTL10AUG09
    09. Bilet 22 SEP saat 17.00 da Kesilecek TKTL22SEP/1700 TL sistem iptal etmez hatırlatır
           Müşterimiz eğer bileti almazsa bizde bileti iptal etmeliyiz
    10. Bilet 10 MAY 17.00 a kadar kesilmezse PNR sistem tarafından otomatik olarak iptal edilecektir.
           Cevap TKXL/1700/10MAY

    ( 11 - 12 Arası sorularda AP ( Adres & Telefon ) ve APE girişlerini yazınız )

    11. Ev Telefonu 0 212 310 10 10 Cevap : APHO2123101010 , APH-2123101010
    12. E-mail adresi erdsari@hotmail.com APE-ERDSARI@HOTMAILCOM

    ( 13 - 17 Arası sorularda SATIŞ Girişinizi yazınız )

    13. Availability de 3 sıradaki uçuştan Y class 2 kişi Cevap: SS2Y3
    14. Availability de 2 sıradaki uçuştan B class 2 kişi yedek Cevap: SS2B2/PE   PE yedektir
    15. Gidiş – dönüş Availability de gidişte 1.dönüştede 11.sıradaki uçuşlardan B class 2 kişi
           (gidiş dönüş aynı sınıf) SS2B1*11
    16. Gidiş – dönüş Availability de gidişte 2.dönüştede 11.sıradaki uçuşlardan 3 kişi Gidişte Y dönüşte C class.
           (gidiş dönüş farklı sınıf ) Cevap SS3Y2*C11
    17. Availability’de 2 Sıradaki aktarmalı uçuşta 1 kişi ( Y ve B class ) Cevap : SS1YB2
                                             ALIŞTIRMA 4
    Murat GÜLER sizi arıyor kendisi ve 10 AUG 08 doğumlu bebeği Fatma için aşağıdaki rezervasyonları yaptırıyor.
    NM1GULER/MURATMR(INF/FATMA/10AUG08)
    20 Ağustos İstanbul Newyork Türk Hava Yolları Y class
    AN10AUGISTNYC/ATK   SS1Y1
    28 Ağustos Newyork İstanbul Türk Hava Yolları Y class
    AN28AUGNYCIST/ATK     SS1Y1
    Telefon : 212 225 85 47 email : abc@yahoo.coom     biletlerin Hemen Kesilmesini rica ediyor ?
             AP2122258547         APE-ABC@YAHOO.COM           TKOK                 ER  KAYIT EDER

                                            ALIŞTIRMA 5


    Mustafa ÇAKMAK ve İlknur ELMAS
    NM1CAKMAK/MUSTAFAMR
    NM1CAKMAK/ILKNURMRS
    15 Şubat İstanbul Londra British Airways Havayolu C class   AN15FEBISTLON/ABA/CC SS2C1
    22 Şubat Londra Paris Air France Havayolu C class      AN22FEBLONPAR/AAF/CC SS2C2
    10 Mart Paris İstanbul Türk Hava Yolları c class     AN10MARPARIST/ATK/CC SS2C1
    Tel:2121212.Bilet Rezervasyon yapıldıktan bir gün sonra kesilecek
         AP2121212                      TKTL18MAR        RFMUSTAFABEY            ER  KAYIT EDER

                                            ALIŞTIRMA 6


    Ayşen BÜYÜKATA yanında Süleyman isimli oğlu ile (doğum tarihi 12may2005) (istenen günde uçuş yoksa en yakın tarih alabilirsiniz)
    NM1BUYUKATA/AYSENMRS
    NMIBUYUKATA/SULEYMANMSTR(CHD/10MAY05)
    24 Ocak Ankara Tokyo Türk Hava Yolları iç hat Y dış hat B class      AN24JANANKTYO/ATK SS2YB2
    10 Mart Tokya Ankara Türk Hava Yolları dış hat B iç hat Y class       AN10MARTYOANK/ATK SS2BY2
    biletler hemen kesilecek, Tel no: 2121212, Rez. Ayşen Hanım Yaptırıyor
    TKTLOK                                AP2121212      RFAYSEN HANIM              ER  KAYIT EDER

                                            ALIŞTIRMA 7


    İrfan BEKTAŞ,Emine UÇAR,Aylin POLAT
    NM1BEKTAS/IRFANMR
    NM1UCAR/EMINEMRS
    NM1POLAT/AYLINMRS
    15 Mart İZMİR PARİS TK Havayolu ile Y class (aktarmalı uçuşa iç hat Y dış hat B)
        AN15MARIZMPAR/ATK SS3YB3
    22 Mart PARİS NICE AF Havayolu ile Y class AN22MARPARNCE/AAF SS3Y3
    01 Nisan NICE PARIS AF Havayolu ile Y class AN01APRNCEPAR/AAF SS3Y3
    05 Nisan PARIS IZMIR TK Havayolu ile ( Dış hat uçuşu B iç hat uçuşu Y class alınacak)
         AN05APRPARIZM/ATK SS3Y3
    Tel no:34343434;Biletler hemen kesilecek;Rezervasyonu irfan yaptırıyor.  TKOK RFIRFAN ER
                                          ALIŞTIRMA 8
    Defne YILMAZ ve 12 Mayıs 2005 Doğumlu kızı Hülya ve Nuran isimli 12 AUG 2008 Doğumlu bebeği için Rezervasyon yapınız
    NM1YILMAZ/DEFNEMS(INF/NURAN/12AUG08)
    NM1YILMAZ/HULYA(CHD/12MAY05)
    10 Ocak ISTANBUL DENPASAR Singapur Havayolları Y class  AN10JUNISTDPS/ASQ SS2Y2
    27 Şubat DENPASAR ISTANBUL Singapur Havayolları Y class AN27FEBDPSIST/ASQ SS2Y4
    Tel:2163171781 , Biletler Hemen Kesilecek , Rezervasyonu Defne YAPTIRIYOR
     AP2163171781                 TKOK                              RFDEFNE HANIM                ER
                                                                          ALIŞTIRMA 9
    Ferda GEZER kendisi ve ayşe Kara için aşağıdaki rezervasyonu yaptırıyor.
      NM1GEZER/FERDAMRS 
      NM1KARA/AYSEMRS
    10 Aralık IST. ‘ dan FRANKFURT aktarmalı NEW YORK Lutfhansa Havayolu ile Y class
           AN10DECISTNYC/XFRA/ALH   SS2Y2
    20 Ocak NEW YORK ‘tan MUNIH aktarmalı ISTANBUL Lutfhansa Havayolu ile Y class
           AN20JANNYCIST/MUCALH     SS2Y1
    Ferda Hanımın ev tel:2122233 ; Biletler hemen kesilecek  RFFERDA HANIM  AP2122233  TKOK ER

                                           ALIŞTIRMA 10


    1 - 3 arası soruları PNR yaratma sırasında alınmış aşağıdaki ekran görüntüsüne göre cevaplayınız.


    RP/IST1A0981

     1     SQ 491       F  10SEP    6    ISTSIN   HK1               I    1330           0735+1          773     E    1  MM


             SEE    RTSVC
     2     GA 823       Y  28SEP   3    SINCGK   SS1               I    0730           0805               733       0  B
             SEE    RTSVC
     3     GA 836       C  13OCT   4    CGKSIN   LK1               2    0630           0905              733       0
             SEE    RTSVC             


    1. sıradaki SQ uçuşuna yapılan satış garantili midir ? Cevap: garantilidir ( HK1 )
    2. sıradaki GA823 uçuşuna yapılan satış garantili midir ? Cevap: Garantili Değildir ( SS )
    3. sıradaki GA836 uçuşuna yapılan satış garantili midir ? Cevap: Direk Access Garantilidir ( LK )

    4 – 9 arası soruları aşağıdaki PNR ekran görüntüsüne göre cevaplayınız;



    RP/IST1A0981/ IST1A0981                                                          AA/SU    26MAY07/1257Z    YHDE98

     1 .AK/ALIMR         2.AK/AYSE MS(IDDOB12MAY85)


     3     TK1070  Y  21JUL    4  ISTDEL   HK2            I     1810    0230+1     *1A/
     4     EK 511   Y  11AUG   4  DELDXB  HK2            2    1030    1215          *1A/E*
     5     EK 121   Y  11AUG   4  DXBIST   HL2            I     1430    1800
     6 AP 212 236 36 36
     7  TK TL10JUL/IST1A0981


    4. Yolcuların İstanbul Delhi uçuşu konfirme midir ? Garantili bir satış mıdır ?
          Cevap: evet HK2 olduğu için garantilidir.
    5. PNR’ın İlk satırındaki AA/SU kodu neyi ifade etmektedir ?
          Cevap: SU nun imzasıdır PNR a en son işlem yapan kişinin 2 li kodu
    6. Dubai İstanbul uçuşu konfirme midir ? Cevap : konfirme (garantili) değil HL2 olduğu için
    7. İstanbul Delhi uçuşunun varış saatinin yanındaki + 1 ne anlama gelmektedir ? Cevap: bir gün sonra
    8. Delhi İstanbul uçuşu direk bir uçuş mu değilse hangi şehirde aktarma yapılmaktadır ?
          cevap: direk değil Dubai aktarmalıdır
    9. Delhi İstanbul haftanın hangi gününe denk gelmektedir ?
          Cevap Haftanın 4.günü PERŞEMBE ( 11AUG 4 DELDXB )

                                         ALIŞTIRMA 11


    Ahmet ve Mehmet Gündoğan için; NM2GUNDOGAN/AHMETMR/MEHMETMR
    19 JAN İstanbul Cidde ( Jeddah ) SV Havayolu Y class     AN19JANISTJED/ASV SS2Y2
    23 JAN Cidde İstanbul SV Havayolu Y class       AN23JANJEDIST/ASV SS2Y1
    Tel no: 2363636 ; Biletler hemen kesilecek ; Rezervasyonu Ahmet yaptırıyor. AP2363636 RFAHMETBEY TKOK ER
                                         ALIŞTIRMA 12
    1: Acenteniz tarafından TK979 11 Temmuz uçuşuna yapılmış PNR’ ların tümünü anında görüntüleme
          girişini yazınız.  Cevap: LM/TK979/11JUL
    2:Şu an aktif olan bir PNR’ in havayolu PNR’ ını görüntüleme girişini yazınız. Cevap: IAARTABCDEF ( PNR NO )
    3:İptal edilmiş bir PNR’ ın havayolu PNR’ ını görüntüleme girişini yazınız. Cevap: RLH
    4:Soyadı Ak olan tüm PNR’ larınızı görüntüleme girişi nedir? Cevap: RT/AK
    5:Murat Gezer isimli yolcunuzun PNR’ ını görüntüleme girişi nedir? Cevap: RT/GEZER/MURAT
    6:ZOC67B numaralı PNR’ ınızı görüntüleme girişi nedir? Cevap: RTZOC67B
    7:Soyadı Ak olan ve sadece aktif segmentleri olan PNR’ larınızı görüntüleyiniz. Cevap: RT/AK*A
    8:Yolcunun adı Nil Gezer.Uçuş numarası LH2379.Uçuş tarihi 20 APR 2005.
          Geçmiş tarihli PNR arama girişinizi yazınız.Kayıt bulunduğunda otomatik olarak Q(queue)’ a düşsün.
          Cevap: RPD/LH2379/20APR05-GEZER*Q
                                          ALIŞTIRMA 13
    1: TK Havayolu’na 6523283096 numaralı elektronik bileti gönderme girişini yazınız. (Bilet 235’le başlar)
              Cevap: FHE 235 – 6523283096
    2: PNR’ da iki yolcu var. TK havayoluna 5129978190 ve 5129978191 numaralı elektronik biletleri gönderme
         girişini yazınız.   Cevap: FHE 235 – 5129978190/P1 FHE 235 – 5129978191/P2
    3: SQ Havayolu’na 2552158379 – 80 numaralı biletleri PNR’ da bulunan iki yolcu için gönderme girişlerini yazınız.
         Cevap: OSSQ TKNO 2552158379 – 80
    4: PNR’ a açık uçuş giriyoruz. Havayolu British Airways JFKLHR parkurunda C sınıfı. Cevap: SOBA C JFK LHR
    5: Yolcunuz İstanbul Roma gidip Milano’ dan İstanbul’ a dönüyor.Roma Milano arası uçulmadığı bilgisi PNR’ a
        hangi girişle girilir? Cevap: SIARNK
    6: 1.yolcunuzun “ CIP General Manager of IBM Türkiye “ olduğu bilgisini PNR’ a nasıl girersiniz?
         Bu bilginin PNR’ daki tüm havayollarını gitmesi isteniyor. Cevap: OSYY CIP GENERAL MAN OF IBM/P1
    7:Birden fazla havayolunun olduğu bir PNR’ da sadece TK havayolunun göreceği şekilde LÜTFEN KONFIRME EDINIZ
        mesajını giriniz. Cevap: OS TK LÜTFEN KONFİRME EDİNİZ
    8:RM formatı ile PNR’ a girilen notları kimler görebilir. Cevap: PNR’ ı gören herkes
    9: Sadece PNR’ ı yaratan acentenin göreceği şekilde “ 160 EUR + vergiler “ notunu giriniz.
         Cevap: RC 160 EUR+VERGİLER
    10:Yolcunuza göndereceğiniz detaylı rezervasyon dökümünde çıkacak şekilde “İYİ YOLCULUKLAR” notunu giriniz.
         Cevap: RIR IYI YOLCULUKLAR
    11:PNR’ ınızın 17 DEC tarihinde “ vizeler kontrol edilecek” notuyla birlikte queue’ ya düşerek hatırlatma
         yapmasını sağlayınız. Cevap: OP17 DEC/VİZELER KONTROL EDİLECEK
                                      ALIŞTIRMA 14
    Metin ve Selin Gezer ve arkadaşları Avni Keskin için aşağıdaki rezervasyonu yapınız.
    NM1GEZER/METINMR    NM1GEZER/SELINMRS         NM1KESKIN/AVNI MR
    10 Ağustos İstanbul Hamburg Lufthansa Y class     AN10AUGISTHAM/ALH SS3Y1
    18 Ağustos Hamburg Viyana   Lufthansa Y class     AN18AUGHANVIE/ALH SS3Y2
    Viyana Prag arası uçmuyorlar ( araba ile seyahat edecekler ) SIARNK
    10 Eylül Prag ( Prague ) İstanbul Türk Hava Yolları Y class AN10OCTPRGIST/ATK     SS3Y1
    Tel numarası : 216 325 25 35’ dir. Biletler hemen kesilecek. AP2125032525         TKOK         ER
                                      ALIŞTIRMA 15
    Serkan Karabiber yanında Nurgül Yeşilçay ile; NM1KARABIBER/SERKANMR      NM1YESILCAY/NURGULMRS
    12 AUG İstanbul Kahire ( Cairo ) TK ile Y class     AN12AUGISTCAI/ATK SS2Y1
    Dönüş açık olacak TK ile Y class SOTKYCAIIST    DÖNÜŞ AÇIK OLAMASI İÇİN YAZILDI DÖNÜŞ Ü AÇIK ALMA ŞEKLİ
    Biletler hemen kesilecek.Tel no:212 12 12 Sertaç Beyin e mail: abc@yahoo.com
      TKOK    AP2121212       APE-ABC@YAHOO.COM
    Her iki yolcu için de İstanbul Kahire uçuşunda deniz ürünleri yemeği ( Sea food meal ) talep ediniz.  SRSFML/P1-2
    Sadece acentenizden görülecek şekilde “ Havaalanına ücretsiz transfer “ RCHAVAALANINA UCRETSIZ TRANSFER
     TKOK    ER
                                      ALIŞTIRMA 16
    Murat , Demet GÜLER ve10 MAY doğumlu bebekleri Ege
       NM1GULER/MURATMR - NM1GULER/DEMETMRS(INF/EGE/10MAY08)
    ve 17 Haziran 2005 doğumlu kızları Ada için NM1GULER/ADAMISS(CHD/17JUN05) aşağıdaki rez. yaptırmak istiyor.
    20 Haziran İstanbul Dubai Emirates Havayolu  Y Class  AN20JUNISTDXB/AEK     SS3Y3
    10 Temmuz Dubai Singapur Singapur Havayolu Y Class AN10JULDXBSIN/ASQ     SS3Y3
    15 Temmuz Singapur Phuket Thai Airways   Y   Class     AN15JULSINBKK/ATG     SS3Y3
    Phuket Bangkok arası uçulmuyor SIARNK
    21 Temmuz Bangkok İstanbul Türk Hava Yolları Y Class AN21JULBKKIST/ATK    SS3Y3
    tel: 2221615 Biletler Hemen kesilecek     AP2122221615      TKOK      ER
    Tüm Uçuşlarda kendi ve eşi için tuzsuz ( low sodium/no salt) SRLSML/P1,P2
    cocuk için çocuk yemeği ve bebek içinde bebek yemeği istiyor SRCHML/P3      SRBBML/P2
    Bebek için tüm uçuşlarda bebek için bebek sepeti ( baby basket ) isteniyor SRSCT/P2
    sadece PNR’ı yaratan acentenin görebileceği şekilde ‘’ önemli yolcudur ’’ notu giriniz RC ONEMLI YOLCUDUR
    yolculara gönderilecek e-mail de görünecek şekilde ‘’iyi yolculuklar ‘’ notu giriniz. RIR IYI YOLCULUKLAR
                                      ALIŞTIRMA 17
    Aşağıdaki rezervasyonu pasif segment girişlerini kullanarak yapınız
    Elif DEMİRCİ ve Kerem Gören ; NM1DEMIRCI/ELIFMRS       NM1GOREN/KEREMMR
    20 SEP İstanbul Paris TK 1827 Y Class     AN20SEPISTPAR/ATK     SS2Y3/PK/A2BEYF
    28 SEP Paris İstanbul TK 1828 Y Class     AN28SEPPARIST/ATK     SS2Y4/PK/A2BEYF
    TK Havayolu PNR numarası A2BEYF
    Tel.1211212 AP2125032525 Bilet hemen kesilecek TKOK ER

    YOLCU THY TELEFON İLE ARAR VE REZERVASYON YAPTIRIR ( TROYADAN ) YOLCU BİLET ALMAK İÇİN ACENTEYE GELİR ACENTE TROYA SİSTEMİNİ DIŞ HAT İÇİN KULLANAMAZ UÇAKLAR DOLU AMADEUS ÜZERİNDEN YER ALAMIYOR TROYADAKİ REZERVASYONA KARŞILIK AMEDEUSTAN BİLET BASACAK


    PASİF SEGMENT ÖRNEĞİ: PASİF SEGMENT GİRİŞİ
    AN20SEPISTPAR/ATK SS2Y3/PK/A2BEYF
    (GELEN UÇUŞLARDAN 3.SIRADAKİ TK1827)
    AN28SEPPARIST/ATK SS2Y4/PK/A2BEYF TKOK AP ER
                                                                    ALIŞTIRMA 18   SOYADI DÜZELTME
    1 –8 arası soruları aşağıdaki PNR görüntüsüne göre cevaplayınız.


      - -  RLR  -  -
     RP/IST1A0981/IST1A0981                                                            MF/SU   21SEP07/1024Z       2E21FS
     1   CAGLAR/OZCANMR                2.OZGUR/BARKAN MR  ( IDDOB12MAY85)
     3     TK  1457  K  03OCT            1     ISTKBP          HK2            I    0840      1040           *1A/
     4     TK  1458  K  07OCT            5     KBPIST          HK2            B   1140      1345           *1A/
     5  AP IST 212 2242600
     6  TK TL29SEP/ISTT3100
     7       SR SFML  TK   HN1/S3-4/p1


    1. Sadece gidiş uçuşunu tarihini 1 OCT a çeviriniz. Cevap : SB1OCT3
    2. Sadece dönüş uçuşunun sınıfını Y tarihini 8 OCT a çeviriniz Cevap : SBY8OCT4
    3. Özcan isimli yolcumuzun soyadını CAGLA olarak düzeltiniz ( özel talebide silinsin )
        Cevap : 1/1CAGLA/OZCANMR    ÖZEL TALEBİ OTOMATİK OLARAK SİLİNİR.
    4. Özcan İsimli yolcumuzun adını Özgür olarak düzeltiniz. ( özel talebi silinmesin ) Cevap: NU1/OZGURMR
    NU1/ DEDİĞİMİZ ZAMAN 1.YOLCUNUN ÖZEL TALEBİ SİLİNMEZ
    5. 2.yolcumuzun çocuk olduğu bilgisini ekleyerek doğum tarihini de 10JUL02 olarak değiştiriniz.
         Cevap: 2/(CHD/10JUL02)   ÇUCUK DOĞUM TARİHİ DÜZELTME
    6. Sadece gidiş uçuşunu rekonfirme ediniz. Cevap : 3/RR
    7. Sadece dönüş uçuşunu iptal ediniz Cevap : XE4
    8. Bütün uçuşları iptal ediniz Cevap : XI
    9.Soruyu aşağıdaki ekran görüntüsüne göre cevaplayınız


                                                                                           - -  NHP  -  -
     RP/IST1A0981/
     1   KARA/AYSEMS
     2.     AZ  707    Y        20JA        5        ISTMXP          HK2            I    0600      0755           321  E    0
             SEE     RTSVC4    
     3    AP 123 45 67
     4  TK OK27SEP/IST1A0981


    9. Bu PNR’daki yer sayısını bire düşürme girişi nedir ? Cevap : 2/1                                                                   
                                                                             ALIŞTIRMA 19
    Kadir AKTAN kendisi,eşi Ece ve arkadaşları Pınar Caner için aşağıdaki uçuşlara rezervasyon yaptırmak istiyor
        
    NM1AKTAN/KADIRMR      NM1AKTAN/ECEMRS        NM1CANER/PINARMRS
    12 Temmuz İstanbul Frankfurt Lutfhansa havayolu C class
    AN12JULISTFRA/ALH SS3C9
    17 Temmuz Krankfurt Londra British Airways havayolu C class
    AN17JULFRALON/ABA SS3C8
    27 Temmuz Londra Paris British Airways havayolu C class
    AN27JULLONPAR/ABA SS3C9
    29 Temmuz Paris İstanbul Air France havayolu C class
    AN29JULPARIST/AFA SS3C8
    Telefon no : 270 60 50 . Biletler hemen kesilecek
    AP2122706050    TKOK    ER
    Pınar Hanım sadece FRA LONParkurunda deniz ürünü yemeği (sea food meal ) talep etmektedir.
    SRSFML/P3/S5
    LON PAR uçuşlarının iptal edilmesi ve yerine açık uçuş girilmesi istenmektedir. ( BA havayolu ile C class )
     
    XE6 ( Londra Paris uçuşlarının iptal edilmesi ve yerine açık )
    SOBACLONPAR ( Londra Paris uçuşlarının iptal edilmesi ve yerine açık uçuş girilmesi istenmektedir )
    Ece Hanım isminin yanlış yazıldığını, Ecem olarak düzeltilmesini rica ediyor.
    NU2/ECEMMS ECE ADINI ECEM DEĞİŞTİRME İSİM DEĞİŞTİRME AD DEĞİŞTİRME ADINI DEĞİŞTİRME
    Kadir Bey sizi arıyor ve İstanbul Frankfurt uçuşlarının tarihini 10 Temmuz olarak değiştirmenizi istiyor.
    SB10JUL4 ( İstanbul Frankfurt uçuşlarının tarihini 10 Temmuz olarak değiştirme işlemi )
                                           ALIŞTIRMA 20
    Levent Kırlangıç, eşi Oya Hanım,7 Temmuz 2003 doğumlu kızları Sevinç,10JUL2007 doğumlu bebekleri Doğan ile aşağıdaki  seyahati gerçekleştirecekler.   
    NM1KIRLANGIC/LEVENTMR
     
    NM1KIRLANGIC/OYAMRS(INF/DOGAN/07JUL08)   NM1KIRLANGIC/SEVINCMISS(CHD/10JUL03)
    10 Eylül İstanbul Buenos Aires Air France Y class 
    AN10SEPISTBUE/AAF  SS3Y1
    20 Eylül Buenos Aires Marsilya ( Marseille ) Air France Y class 
    AN20SEPBUEMRS/AAF  SS3Y1
    10 Ekim Marsilya Paris Air France Y class 
    AN10OCTMRSPAR/AAF  SS3Y3
    28 Kasım Paris İstanbul Air France Y class 
    AN28NOVPARIST/AAF  SS3Y1  AP2121212  TKOK  ER

    Kaydetmiş olduğunuz PNR’ da aşağıdaki işlemleri yapalım:


    Tüm uçuşlarda Doğa için bebek yemeği ( baby meal ) talep ediniz.
    SRBBML/P1
    Levent Bey ve Oya Hanım için İstanbul Buenos Aires uçuşunda diabetik yemek ( diabetik meal ) talep ediniz.
    Marsilya Paris uçuşunu iptal ediniz. 
    XE8 8.SEGMENTTEKİ UÇUŞ İPTAL EDİLDİ
    Bebekleri Doğa’ yı yanlarında götürmekten vazgeçtiler. 
    1/   1 NOLU SEGMENTTE BULUNAN BEBEK SİLİNDİ
    Sevinç’ in doğum tarihi 7 temmuz 2004 olacakmış. 
    3/(CHD/7JUL04) DOĞUM TARİHİ DEĞİŞTİRİLDİ 10JUL03 İDİ   İstanbul Buenos Aires uçuşlarını rekonfirme ediniz. 1/RR
     
    IR BİR ÖNCEKİ REZERVASYONUN ŞEKLİNE DÖNER
                                                                                    
    ALIŞTIRMA 21
    1 ve 2. soruları aşağıdaki ekran görüntüsüne göre cevaplayınız;


    ----RLT-----

    RP/ISTTT3100/ISTTT3100                                                      AB/SU  20SEP07/0731Z    Z7BLQG
    CAFER/HAMIT MR
    TK1815 K 20NOV 7 ISTNCE  HK1                               I   1355   1605  *1A/
    TK1816 K 22NOV 2 NCEIST HK1                                I   1705   2055  *1A/
    AP 212 213 42 60
    TK TL17NOV/ISTTT3100



    1. Bu PNR’ dan 2 kişilik yeni bir PNR kopyalamak için yapılacak giriş nedir? PNR’ ın hangi PNR’ dan kopyalandığı belli olmasın.   CEVAP: RRN/2
    2. Bu PNR’ dan 1 kişilik yeni bir PNR kopyalama girişi nedir? Hangi PNR’ dan kopyalandığı belli olsun CEVAP : RRA

    3.Soruyu aşağıdaki ekran görüntüsüne göre cevaplayınız.



    ------------AXR------------

    RP/IST1A0981/IST1A0981                                                               AA/SU       18OCT07/1442Z             2SZ56M

    1.KARAHAN/AYSE   MS
    2 TK1825 Y 20JUL 4 ISTORY HK1                                                  I    0750    1025              *1A/
    3TK1830 Y 04AUG 5 ORYIST HK1                                                 S    0740    1205              *1A/
    4AP IST 90.212.3100707  -   AMADEUS  TURKIYE  -   ISTANBUL   HELP  DESK
                               -A
    5 TK OK18OCT/IST1A0981
    * RR 18OCT/AASU/IST1A0981-2SZ5NC

    1   2   3   4   5   6   7






        Ana sayfa


    Alıştırmalar 1

    Indir 430.27 Kb.